Moldaavia köök

  • Moldaavias kasutatakse rohkesti lambaliha nii värskelt kui ka suitsetatult. Iseloomulik on toitudele küüslaugu lisamine. Seda pannakse suppidesse, lihatoitudesse, pirukatäidistesse. Bors on moldaavlastel hapu supp kaljaga, ilma peetideta. Seejuures valmistatakse borshe mitme retsepti järgi: riisiga, nõgestega, kalaga jne. Lambapiimast valmistatakse juustu, seda lisatakse paljudele toitudele riivitult või viiludena. Liha sageli paneeritakse munas ja jahus või kastetakse taignasse enne praadimist. Kanalihatoite tehakse mitmekesiselt. Maisijahupuder (mamalõga) kuulub vanematele ja levinumate traditsiooniliste toitude hulka. Kartuleid valmistatakse mitmel viisil. Köögiviljade valik on on laialdane, neid ja seeni kasutatakse paljudes toitudes. Maitserohelist lisatakse suppidele ja liha- ning aedviljatoitudele. Kõige enam petersellilehti ning tilli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa