Norra köök

  • Norra põllumajandus on äärmiselt piiratud: ainult 3,4% pinnast on haritav, sellestki enamik karjamaad. Kasvatatakse piimakarja ning loomi, nende jaoks otra ja kaera. Enamik toiduaineid tuleb sisse vedada. Väga arenenud on kalapüük. Rannajoon on pikk, veed kalarikkad peale selle saab kalu ka sisevetest: jõgesid ning järvi on rohkesti.
  • Seetõttu on norra toidusedelis kala- ja teiste veeloomade lihast valmistatud toitude valik kõige rikkalikum.
  • Nii kaladest kui ka lihast ja aedviljadest tehakse sageli kalopse- hakkmasinast läbiaetud toiduainetele lisatakse saia, mune, vedelikku ning maitseaineid. Segust vormitakse pallid ja keedetakse või praetakse, tihti küpsetatakse vormis. Nende toitude koostises on sageli ühekorraga liha ja kala, muna ja kaerahelbeid.
  • Palju valmistatakse piima- ja munamagustoite ning küpsiseid.
  • Toitude maitsestamine on mõõdukas. Söögi juurde juuakse õlut.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa