Põhja-Ameerika

  • Ameerika Ühendriikide praegust toitustamist iseloomustab äärmiselt suur konservide kasutamine. Peaegu kõik toiduained müüakse purkides, tuupides, karpides. Kookide valmistamine puhastest algtoiduainetest on peaegu võimatu: kui ei kasutata vamlissegusid, siis on ometi retseptides ette nähtud essemtsid, jahusegud, piima- ja munapulber.
  • Ameerika elanikkond kooseneb tohutult paljudest siia rännand eri rahvuste inimestest, kes oma endiselt kodumaalt sealseid tavasid kaasa tõid. Seetõttu on nii toitude nimed kui valmistusviisid on äärmiselt mitmekesised. Nii on Ameerika Ühendriikide toidud pikaajalise segunemise ja kohalike kliima- ninh loodusklike tingimustega kohanemise tulemus. Muidugi on selle alusel kujunenud küllalt ka sellist, mis praegu on iseloomulik ainult Ameerikas.
  • Ümberasumise aegadest pärinevad paksud supid ja ühepajatoidutaolised segatoidud. Sinna pannakse segi palju selliseid toiduained, mida õieti hästi segada ei julgeks, aga tulemused on mõnigi kord üllatavalt head. Segatakse magusaid, hapusid ja soolaseid toiduaineid, õrnu ja jämedamaitselisi aedvilju, kanaliha seapeki ja suitsulihaga. Ja paljusid neid segusi saab osta valmis kujul. Väga leinud on hakklihakotletid (hamburger) ja meresaadused.
  • Järeletegemist väärivat leidub siin siisiki piisavalt: suhktut tarvitatakse mõõdukalt, puuviljad ning marjad antakse lauale enamasti täiesti suhkruta, loomuliku maitsega. Eeltoiduna süüakse supi asemel värskeid hapusid puuvilju, eriti greipfruuti, tomatimahla vm. See on tervislik, soodustab toidu omastamist. Söögikorra lõpul juuakse kohvi või piima.
  • Toite maitsestatakse väga mitmekesiste maitseainetega, eriti hapude mahladega, kohapeal kasvavate vürtside ning teistelt maadelt siia toodud vürtsisegudega. Liha- ja kalatoitudele lisatakse naatriumglutamaati, mille kodumaaks on Hiina.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa