Rumeenia köök

  • Rumeenia põllumajanduses on esikohal maisi-, nisu- ja odrakasvatus. Rohkesti kasvatatakse lihakarja ning sigu. Puuviljakasvatust pidurdavad külmad talved. Kalu saadakse peamiselt sisevetest: jõgedest, järvedest ja tiikidest.
  • Rumeenia toidusedel on siiski küllalt mitmekesine. Aegade vältel on Rumeeniast paljud sõjaväed ning rahvad läbi käinud. Roomlased, türklased, sakslased ja paljud teised rahvad on siia oma jälgi jätnud, toiduvalmistamist ning maitsestamist mõjustanud. Rahvas on võõraid mõjusid oma soovidele ja harjumustele kohandanud, täiesti omapäraseid toitude kombinatsioone kujundanud.
  • Rohkesti valmistatakse maisijahuputru; maisitangu ja -jahu lisatakse liha- ning aedviljatoitudele. Liha ja aedvilju valmistatakse kastmetest. Palju on retsepte lihavorstide ja -vorstikeste valmistamiseks.
  • Toite maitsestatakse mõõdukalt, peamiselt maitserohelise ja -juurviljadega. Küüslaugust ja sibulatest valmistatakse külmi ning kuumi kastmeid. Paljud toidud valmistatakse nii, et neid saab serveerida nii kuumalt kui ka külmalt. Toitude kõrvale antakse sageli hapupiima (jogurtit), sellega asendatakse ka hapukoort kastmetes ning suppides.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa