Tadzhiki köök

  • Tadzhiki toiduainete valik on võrdlemisi meie võimaluste sarnane. Rohkesti pruugitakse veise-, lamba ja hobuseliha. Viimasest toodetakse ka vorste. Enamasti valmistatakse toidud väikesteks tükkideks lõigatud ning sulatatud rasv või puuvillaõlis praetud lihast. Praadimiseks tarvitatakse lambarasva, eriti rasvasaba.
  • Köögivilju- sibulaid, herneid, porgandeid, tomateid ja kartuleid keedetakse suppidena või ühepajatoiduna.
  • Paljusid  toite keedetakse aurus, seejuures on aurutusvedelik soolane, sest sool tõstab auru temperatuuri.
  • Pilaffe valmistatakse praetud või keedetud lihast, maitsestatakse köömnete ja kinzaga.
  • Shashlõkkide valmistamisel aetakse marineeritud liha vardale vaheldumisi sabarasvaga, kastetakse röstimise vältel korduvalt veiniäädikaga. Lisandiks on pikad sibulapealsed või mugulsibulad, tomatid ja teravamaitselised kastmed.
  • Erilist rahvustoitu bara-kabobi  toodetakse lihakombinaadis: katlasse pannakse vesi, selle kohale puurest. Terve puhastatud, vürtside ja soolaga ülepuistatud lammas asetatakse restile, jalad alaspidi. Lammast keedetakse aurur tihedalt suletud kaane all 3 tundi. Müüakse lihakauplustes.
  • Rohelist teed juuakse palju, seda pakutakase külaslistele saabumisel ja lahkumisel.
  • Vürtse ja maitseaineid lisatakse kitsamas valikus kui naabermaades. Vürtsistatakse pipraga, maitserohelist lisatakse mõnedele toitudele, mitte kõigile.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa