Tshuvashi köök

  • Tshuvashi toidusedel on küllaltki rikkalik ning mitmekesine. Üldiselt kogu maailmas levinud toitude kõrval valmistatakse omapäraseid sülte, vorste ning salateid. Loomade siseelundeid, rupskeid, tarvitatakse äärmiselt mitmekesiste toiude valmistamiseks: suppide, ühepajatoitude, vormide, pirukate põhiaineteks.
  • Köögiviljadest leidub eriti peedi, nõgese, oblika ja kõrvitsa kasutamiseks omapäraseid, mujal mitte esinevaid moodusi. Seejuures tavatsetakse kõvaks keedetud mune veel tervelt või viilutatult võis või rasvas üle praadida.
  • Soolaseid toite maitsestatakse peaegu alati küüslauguga, teistest vürtsidest on esikohal pipar ja looberileht.
  • Teraviljadest on eelistatuimad hirss ja tataratangud, mida tehakse koos kalade, liha, kohupiima, munade, kõrvitsa ja seentega. Hinnatakse ka makarone ning nuudleid; kodused nuudlid valmistatakse rohkete munadega. Rikkalik on  keedetud pirukate valik (nuudlitaigen mitmesuguste täidistega). Ka küpsetatud pirukate valik on suur. Siin eelistatakse pärmitainast, millesse pannakse peale üldtuntud täidiste veel herneid, kõrvitsat hirsiga, õuna jõhvikatega, sibulaid munaga jm.
  • Magustoite valmistatakse peamiselt marjadest ning õuntest, piima juuakse tihti marjade või mahladega segatult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa