Turkmeenia köök

  • Turkmeenia toite iseloomustab rohke lambaliha pruukimine. Sellepärast valmistatakse suppe, lihatoite, pilaffe, pelmeene, pirukaid ja ühepajatoite. Enamasti lõigatakse liha enne toidu valmistamist väikesteks tükkideks või aetakse läbi masina. Koos lihaga keedetakse kuivatatud ube, riisi ning jahutooteid. Kartulitega toite esineb vähe.
  • Kaunis palju tehakse toite magedast või kergelt soolakast nuudlitainast. Huvitavad on rasvas praetavad sibulapealsepirukad ja kihilised küpsised.
  • Sibulaid ja tomateid või tomatipüreed lisatakse paljudele toitudele, teiste köögiviljade kasutamine on tagasihoidlik. Suppide toiteväärtuse tõstmiseks lisatakse hapukoort või -piima.
  • Maitserohelist pannakse valmis toitudele rikkalikult: petersellilehed, till, kinza, ja kress-salat kuuluvad kõigi suppide ja soolaste toitude juurde. Vürtsidest on esikohal looberilehed ja pipar.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa