Valgevene köök

  • Valgevene looduslikud tingimused on meie omadele võrdlemisi lähedased, seetõttu on rahvapärastest toitudes kaunis palju ühiseid jooni.
  • Suppide valmistamine ja valik on lähedane vene ja ukraina tavadele. Borshi jaoks keedetakse puljong sageli singikontidest, ka teiste suppide keetmisel on omapärased võtteid valmistusviisis ning toiduainete kombinatsioonides.
  • Toiduainete valik on mõnevõrra kitsam kui lõunapoolsetes liiduvabariikides. Väga palju ja leidlikult valmistatakse kartulitoite. Kartuleid süüakse liha- ja kalatoitude kõrvale, kasutatakse iseseisvate toitude valmistamiseks ning taignatesse panemiseks või otse kartulitaignana. Seened leiavad kasutamist suppides ja teiste toitude maitsestamisel.
  • Toite maitsestatakse võrdlemisi tagasihoidlikult, peamiselt soola. pipra ja loorberilehega.
  • Taimsetest maitseköögiviljadest tuntakse peaegu ainult tilli ja petersellilehti, mõnedele toitudele lisatakse selleri- ja sibulapealseid.
  • Magustoite valmistatakse väga vähe, peamiselt kompotte värsketeste ning kuivatatud puuviljadest.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa