Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vene köök

Vene köök

  • Vene kulinaaria on väga rikas nii toiduainete valikult, toiduvalmistusviisidelt kui ka toidu maitsestamiselt. Vene kööki on kujundanud paljude kultuuride kokkupuude, paljude rahvaste harjumustega tutvumine ning nende kohandamine oma maa tavade ja võimalustega. Tuntav on prantsuse kokkade mõju.
  • Kõige eredamaks jooneks vene toitude juures ongi nende äärmine mitmekesisus. Ühelgi teisel maal ei tunta nii paljusid erineva maitsega ning koostisega suppe, liha-, kala- ja kohupiimatoite.
  • Ka taignatooteid- pannkooke, saiu ja küpsiseid- valmistatakse rikkalikuks sortimendis. Pärmitaigna mitmekesise kasutamise ning maitsestamise kaudu on saavutatud erakordselt maitsvaid kombinatsioone. Omaette delikatessiks on vene pirukad: kujult väiksed või suured, täidiste valikult ning maitselt ületamatud, moodustavad nad suurepäraseid supilisandeid ja iseseisvaid toite.
  • Toitude maisestamine on hoolikas, põhineb tervislikel alustel. Palju lisatakse taimseid maiseaineid, mis ühtkasi toiteväärtust tõstavad. sibulat, küüslauku, sellerit, peterselli, mädaõigast, tilli, estragoni jt. Lõunapoolsetel aladel hinnatakse kinzat, tkemalisid, paprikar. Vürtside valik on mitmekesine: looberileht, pipar, sinep, ingver, muskaatpähkkel, saffran, kardemon, kaneel ja paljud teised annavad toitudele eripäraseid maitseid. Paljudesse toitudesse kuuluvad päklid- kreeka, sarapuu- ja maapähklid, mis peale maitse parandamise suurendavad ka toituvust.
PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 1

KOMMENTAARID

EPP VIIRES 20.veeb 2019 16:17
VENE KÖÖK ON JU HUVITAV!!!!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Brokoli-juustusupp

Püreesupid
Brokoli-juustusupp