Pilvik

  • Pilvikuid on palju erinevaid liike, neist kirbe pilvik on mürgine. Paljud pilvikud annavad õigel käsitsemisel väärtusliku hoidise. Soopilvik on väärtuslik söögiseen. Seenekübar on lihav ja jalg jäme. Tuhmuv pilvik on samuti hea söögiseen. Murdekohas muutub ta tumedaks - hallikaks. Pilvikud puhastatakse metsaprahist pintsli või lapi abil. Pilvikutel eemaldatakse "nahk" seenekübaralt, vanematel pilvikutel ka liistakud kübara alt.
  • Seened loputatakse kiiresti. Noored pilvikud poolitatakse, vanemad lõigatakse tükkideks.
  • Soopilvik on meeldiva pähklimaitsega.
    Kupatatult ja soolatult tarvitatakse seenekastmeteks, salatiteks ja hautisteks koos köögiviljadega.
  • Õhukindlalt suletud purkides ja soolatult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa