Uudiskiri Instagram Facebook
 
Söögiseened

Puravik

  • Pildil haavapuravik. Puravikud ilmuvad hilissuvel. Kivipuravik on väärtuslik söögiseen. Seened puhastatakse, vanematel seentel eemaldatakse ka torukesed seenekübara alt. Puravikud loputatakse ja nõrutatakse, suuremad seened tükeldatakse. Kivipuraviku jalg on jäme ja toitaineid sisaldav. Jalgadelt kaabitakse väline tumedam kiht ära, nad tükeldatakse ja säilitatakse koos seenekübaraga või eraldi nõus. Või-, liivtatik, haavapuravik ja veel mõned teised puravikud on head söögiseened. Võipuravikul eemaldatakse limane kelme seenekübaralt, ülejäänud osas on eeltööd samasugused, mis kivipuraviku puhul.
  • Puravikke võib tarvitada ka kupatamata praetult, marineerimiseks ja suppideks.
  • Kivipuravikku säilitatakse õhukindlalt suletud purkides või marineeritakse, samuti säilitatakse neid ka praetult ning sobivad ka kuivatamiseks. Võipuravikku säilitatakse õhukindlalt purkides ja ka marineeritult.
PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 0

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Brokoli-juustusupp

Püreesupid
Brokoli-juustusupp