hapendamine

toimub piimhapet moodustavate bakterite kaasabil. Hapendamisel muudetakse toiduainetes leiduvad suhkrud bakterite toimel kääritamisprotsessis piimhappeks. Kui piimhappe hulk on juba piisavalt suur 0,6-1,5 % siis pidurdab see teiste mikroobide arengut ja soodustab hapendatud toiduainete säilitamist.

Hapnemisprotsessi käivitamiseks on vaja toorainet,mikroobe, soola või soolvett, maitseaineid, hapnikuvaesegust ja mõõdukat soojust 15-18º C

Intensiivne käärimisprotsess algab tavaliselt teisel-kolmandal päeval pärast hapendamisnõu täitmist

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 21.aug 2014 09:21
Sisetgage esimesele reale "kurgid" ja valige "Kõik retseptid" alt mustale noolekesele vajutades rubriik "Hoidised". Kiu nüüd vajutate "Otsi", saate hulk retsepte. http://toiduta-
re.ee/otsing?mv=kur-
gid&mt=and&rv=1&kt-
s%5B1%5D=1163&kt-
s%5B2%5D=0&kt-
s%5B3%5D=0&rsv=&rs-
t=&rev=&ret=&krs-
v=&krst=&krev=&kre-
t= Lisaks
leiate kurkide sissetegemise kohta infot foorumist.
vklaus35 20.aug 2014 12:11
Imelik,kurkide hapendamise retsepte peaks olema terve hulk,kui ma ei leidnud siit ühtegi ?
1