Foolium

  • inglise k: aluminium foil
  • soome k: aluminium foil

Alumiiniumist valmistatud õhukesel kilel ehk fooliumil on häid omadusi lausa hulgaliselt: füüsiline vastupidavus, läbimatus nii valgusele kui vedelikele, hea soojusjuhtivus, hügieenilisus, vastupanuvõime kemikaalidele ja roostele, võime säilitada talle antud vorm ilma mingite kinnitusvahenditeta.
Rullist rebitud fooliumi võite kasutada igasuguste toiduainete pakkimiseks ja säilitamiseks nii kuumas kui külmas keskkonnas, fooliumisse pakitud köögivilju või liha saab ka ahjus või grillrestil küpsetada. Viimasel juhul tuleks päris õhukest fooliumi rebendite vältimiseks võtta kahe- või isegi kolmekordselt. Veelgi parem oleks kasutada paksemat või vooderdatud fooliumi.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helen 03.märts 2013 22:27
Kumba pidi fooliumit kasutada? Kas toidu poole peab jääma läikiv või matt pool?
1