Survekeedupott

  • inglise k: pressure cooker
  • soome k: painekeitin (võib tähistada ka kohviaparaati

Survekeedupott, survepott ehk kiirkeedupott on viimase 30 aasta jooksul läbi teinud läbi, mis on kahjuks eriti suured just hinna osas.

Omadused. Survepotid on küll muutunud ohutumaks ja nendega tegutsemine hõlpsamaks, kuid endiselt pole siiski võimalik ei roa valmimist visuaalselt jälgida ega potti midagi juurde lisada. Kui te seda aga soovite teha, siis tuleb teil poti avamiseks lasta tal 10–15 minuti jooksul kas ise maha jahtuda, potikaant külma voolava veega jahutada või siis hoida auruklappi üleval 3 minuti jooksul, mis pole ei meeldiv ega ka ohutu tegevus. Pärast tuleb potti muidugi uuesti tükk aega kuumutada, et uuesti saavutada vajalik surve.

Kasutamise eripärad. Ühes USA katseköögis tehtud arvukate proovimistega selgus, et tõeliselt omal kohal on survepott siis, kui soovite kiiresti ja vähese vaevaga saada sitkest lihast mahlast ja maitsvat moorpraadi. Tulemus oli tõeliselt hea ning selleni ei küündinud ükski teine meetod. Küllaltki kiiresti ja hästi keesid kiirkeetjas valmis riis ning kuivatatud oad ja herned, rahule jäädi ka kana- ja köögiviljapuljongi valmimiskiiruse ja kvaliteediga.

Ülejäänud roogade puhul ei saavutatud ei olulist aja kokkuhoidu ega tavalisest selgelt paremaid maitseomadusi. Pahatihti jäi mõni komponent tooreks, samal ajal kui ülejäänud küpsesid vaeseomaks. Katsetajad tõdesid, et survepott on peale juba nimetatud pajaprae kohane eeskätt üheaegselt valmivatest ainetest koosnevat roogade jaoks, millele te oma eelneva kogemuse põhjal oskate maitseained lisada juba potti panemisel.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mart 06.apr 2013 14:34
Aja (ja energia) kokkuhoid on ikka väga suur. Isegi kui võtad vahepeal sortsu külma veega kaane pealt, lisad mõnda vähema keemisajaga produkti ja kuumutad edasi.
1