Paneerimine

  • inglise k:  coating with breadcrumbs, breading
  • soome k:  panerointi, paneeraminen, leivittäminen

Paneerimiseks nimetatakse toiduaine, sageli pooltoote, nt kotleti, liha, köögiviljade ümbritsemist jahude, muna või muu toiduainega. Paneerimise eesmärgiks on tagada toiduainele ühtlane kuju ning säilitada, vahel ka lisada mahlakust.

Paneeringuks võib kasutada:

  • ainult lahtiklopitud muna, nt räimed,
  • riivsai või nisujahu - sobib mahlasemate, veerikkamate toidainete paneerimiseks, nt aedvili, kala, maks,
  • lahtiklopitud muna, riivsai - kasutatakse kuivamete toiduainete puhul, nt taine liha,
  • nisujahu, lahti klopitud muna ja riivsaiaga,
  • nisujahu, riivjuust, muna, riivsai,
  • rukkijahu (nisujahu), muna - kasutatakse kalade praadimise juures,
  • purustatud pähklid, kookoshelbed, saiakuubikud, maisihelbed jne.

Lisaks eelpooltoodud paneerimise võimalustele tuntakse veel inglisepärast ja itaaliapärast paneeringut.

Esmalt maitsestatakse toiduaine, siis kastetakse see munasegusse, kuhu on lisatud pisut õli, soola ja pipart ning lõpuks kaetakse riivsaiaga (inglisepärane paneering);
Itaaliapärane paneering on analoogne eelnevagaevaga, kuid riivsaiale lisatakse riivitud juustu (itaaliapärane paneering).

Loe lisaks paneerimise kohta!



MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa