Kuubikuteks lõikamine

Kuubikuteks lõikamine tähendab viilutamisel saadud ketaste lõikamist esiteks ribadeks või viiludeks ja seejärel lõikamise jätkamist teistes suundades, sihiks võimalikult ühesuuruste kuubikute saavutamine, mille suuruseks on tavaliselt 5–10 mm. Nõnda tükeldatakse näiteks keedetud kartuleid ja köögivilja, aga ka juustu, puuvilja, vorsti ja sinki või liha segasalatite jaoks. Kui tulemus peab olema eriti kaunis, siis võid ümmargused kettad eelnevalt kandiliseks trimmida. Alusta tegevust viilutamisega, tõsta siis viilud enda ette korralikuks, kuid mitte liiga kõrgeks kuhjaks. Lõika kuhi vertikaalselt läbi soovitud vahemaade tagant, hoides teise käe sõrmedega (õigemini küüntega) kuhja koos. Keera siis kuhja 90 kraadi ja tee järgmised vertikaalsed läbilõiked eelmistega risti.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa