Viilutamine

Viilutamine on tegevus, mille sisu on nimetusega juba ära öeldud.

Viilutamisel tekivad kartulist, porgandist, porrust vm silindrilise ristlõikega köögiviljast (aga ka vorstist ja viineritest) soovikohase, tingimata ühtlase paksusega viilud, rattad või kettad. Köögivilju võid viilutada sulle kõige mugavamana tunduva noaga, kuid tingimata lõikelauaga risti. Et hoida sõrmi vigastuste eest, hoiavad profikokad köögivilja paigal mitte niivõrd sõrmedega, kui lausa küüntega ning lükkavad esimese sõrmeliigese veidi ettepoole, vastu kokanoa laia tera. Hoia sinagi sõrmeotsad köögiviljaga risti ja suru küüned kergelt köögivilja pinnasse. Kui nuga satubki ettekavatsetust veidi kaugemale, libiseb ta piki küüsi ega vigasta sõrmi.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa