Tükeldamine

Tükeldamine tähendab kartulite, porgandite jm juurviljade niisugust lõikamist, mille puhul tükkide ühtlasel kujul pole tähtsust; suuruse poolest võiksid tükid olla siiski ligilähedaselt sarnased.

Tükeldada või nii nii kuidas sulle mugavam tundub, kas lõikelaual suurema noaga või käe vahelt ja väiksema noaga. Tükeldada sobib näiteks köögivilju, millest kavatsed pärast keetmist valmistada püreesuppi. Tükeldada võid ka keedetud kartuleid pannil praadimiseks, hoides kartulit käes ja lõikudes seda väikese koorimisnoaga. Alusta tükeldamist kartuli ühest n-ö nurgast ja lõikamisnurka pidevalt muutes lõika iga tüki külge ka üks kumer osa. Nõnda tükeldatud kartulid ei purune praadimisel ja pruunistuvad hästi.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa