Aurutamine

Aurutamine on toidu auruga töötlemine, nt veeaurus keetmise teel.
Aurutamine on tõenäoliselt Hiinas alguse saanud toiduvalmistamise viis. Seal, nagu ka mujal Aasias, on see aastasadu vana meetod riisi valmistamiseks.

Aurutamine on kõige tervislikum toiduvalmistamine, mille käigus säilitavad köögiviljad oma maitse ja värvi. Samuti jäävad alles kõik kasulikud vitamiinid ja mineraalained. Meetod sobib nii kala, mereandide, veise- ja sealiha, linnuliha kui köögivilja puhul.

Aurutamiseks asetatakse wok-pannile keeva vee kohale bambusest aurutamisrest. Kasutada võib ka metallist aurutamiskorve või -kastruleid. Tihti kupatatakse toiduaineid enne lühikest aega keevas vees, et hävitada kahjulikud bakterid.

Sel viisil võib töödelda ka eelnevalt keedetud, praetud või friteeritud lisandeid, vähendades oluliselt nende rasvasisaldust. Samuti saab soojendada friteeritud toitu.

Tee näiteks nii:
1. Pese ja koori köögiviljad ning lõika tükkideks, lillkapsas ja brokoli eralda õisikuteks.
2. Aja 8 dl vett wok-pannil keema.
3. Lao aurutusalusele köögiviljad, mis küpsevad sama kaua.
4. Pane aurutamisalus wok-panni, tõsta kaas peale ja keeda suurel kuumusel.

Küpsemisajad on samad mis keetmisel, sõltudes köögiviljade värskusest ja tükkide suurusest.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa