Friteerimine

Friipraadimine (pr. keeles friture) on toiduainete praadimine rohkes rasvas. Tuntakse ka nime all friteerimine, frittimine. Tavaliselt kasutatakse selleks spetsiaalset seadet, kuid selle puudumisel võib kasutada tavalist keedunõud. Õli kallatakse potti ning kuumutatakse keemiseni. Rasva võetakse niipalju, et praetav toiduaine hõljuks vabalt rasva pinnal. Praadimiseks kasutatav temperatuur on 160-180 kraadi. Madala temperatuuri puhul imab toiduaine endasse liialt palju rasva ning liiga kõrge temperatuuri puhul kõrbeb toiduaine ära. Peale friipraadimist toiduaine nõrutatakse. Kasutatakse kartuli, köögivilja, pirukate, liha, kala küpsetamiseks. Nt rasvas küpsetatud pirukad, kala tainas.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa