Toiduainete külmtöötlemine

Paljud toiduained vajavad enne toiduks valmistamist eeltöötlust, nt pesemine, koorimine, mittesöödavate osade eraldamine jne. Külmtöötlemine võib eelneda kuumtöötlemisele, kuid see ei ole reegel.

Külmtöötlemine on selline toiduvalmistamise viis, kus ei kasutata toiduainete töötlemisel kõrgemaid temperatuure. Selline toiduvalmistamise viis kiirendada kuumtöötlemist. Toiduainete külmtöötlemisel võidakse kasutada allpooltoodud võtteid:

  • sügavkülmutatud toiduainete sulatamine,
  • toiduks mittesöödavate osade eraldamine, nt kartuli pesemine (mulla eraldamine), koorimine (koorte eralamine), mädanenud ja riknenenud osade eemaldamine, linnu rümbalt sulgede eemaldamine, kalade fileerimine,
  • vormimine ja kuju andmine - kotlettide vormimine, liharullide valmistamine,
  • leotamine,
  • marineerimine,
  • paneerimine,
  • vahustamine.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa