Leotamine

Enne toiduks valmistamist on osade toiduainete puhul vajalik eelnev leotamine.

Leotamist vajavad toiduained võib välja tuua gruppidena:

  • kuivatatud toiduained, nt kuivatatud puuviljad (rosinad, aprikoosid) ja kaunviljad (herned, oad)  - kiiremaks valmimiseks, samuti ka rehüdratsiooniks (toiduained imavad endasse vett ning muutuvad seeläbi mahlasemaks),
  • soolatud toiduained, nt soolaliha või -kala. Kasutatakse liigse soolsuse eraldamiseks,
  • mittesoovitud ainete eraldamiseks, nt lillkapsas, mida hoitakse mõnda aega nõrgas äädika lahuses eraldamaks nälkjad, teod ja muud võõrad ained,
  • kibeduse eemaldamiseks, nt mitmesugused metsaseened. Hoides neid enne kupatamist ööpäev külmas vees, eralduvad suurem osa kibedust tekitavatest ainetest.

 Värskete toiduainete leotamist üldiselt ei soovitata, sest nendest eraldub vette nii maitse- kui ka toitaineid.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa