Toiduainete külmutamine

KÜLMUTAMINE on toiduainete kiire ja lihtne säilitusviis, mis tagab nende maitse, aroomi, värvuse ja toiteväärtuse püsimise.

Toiduainete säilitamine tagatakse temperatuuri alandamisega –18 kraadi kuni –kraadi. Võrreldes keemiliste säilitusviisidega mõjutab külmutamine toiduainete omadusi tunduvalt vähem, sest keemilisi ühendeid (näiteks konservant) külmutamisel ei lisata. Sageli on külmutamine eriti tugeva mõjuga toiduainetele, kuigi lõppkokkuvõttes ikkagi väiksema mõjuga kui teised säilitamise viisid. Tuleb tähele panna, et erinevad toiduained käituvad erinevalt kui temperatuur langeb 0 kraadist allapoole. Selle, kui palju külmutamine toiduainet mõjutab, määrab toiduaines sisalduv vesi. Kuigi otsustavaks ei ole siinjuures vee kogus, vaid see, kuidas vesi on toiduaines asetunud.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa