Grillimine

Grillimine on küpsetamine hõõguvate süte kuumuses, s.t soojuskiirguse mõjul.
Kuna kuumus on väga kõrge, tuleb tähelepanu pöörata liha mahlasuse, meeldiva aroomi ja välimuse säilitamisele. Tavaliselt grillitakse vabas õhus restil või vardas,
kuid on olemas ka ahjusid, mida saab kasutada kinnistes ruumides. Küpsetamiseks sobib väikesetükiline liha, grillvorstid, köögi- ja puuviljad, kala jne.

Grillimine omakorda jaguneb veel kaheks: grillimine ja broiling. Neist esimese puhul tuleb kuumus alt, viimasel ülevalt. Paljudes kauplustes on suured grillahjud, kus küpsetatakse searibi, tervet broilerit jm; seda tegevust nimetataksegi broilinguks.

foto autor: Christopher Aloi

 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa