Agar-agar

Punavetikatest toodetav, peamiselt süsivesikutest koosnev maitsetu tarretav aine. Tarretusvõime on agar-agaril tugevam kui želatiinil. Kasutatakse marmelaadide, pastilaa ja tarretiste valmistamisel. Ei sobi piima ja koort sisaldavate segude tarretamisel. Kui agar-agar on taimset päritolu, ja leiab enam kasutamist taimetoitlaste seas, siis želatiin on loomne. Toodetakse peamiselt Valge mere ja Kaug-Ida merede punavetikatest. Eestis toodetakse sellega sarnanevat estagarit.

* Võta 10-15 g agar-agarit 1 kg või 1 liitri tarretamist vajava massi kohta.
* 10 g agar-agarit on 2 spl.
* Marmelaadi valmistamiseks suurenda agar-agari kogust esimeses punktis tooduga võrreldes neljakordseks.

Lase agarit sisaldaval vedelikul tasasel tulel keema tõusta. Mida paksem või happelisem on vedelik, seda suuremat kogust agarit on vedeliku tarretamiseks vaja. Vedelik tarretub jahtumisel.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa