Eeltöödeldud riis

  • inglise k: parboiled

Eeltöödetud riis ei ole eriline riisisort. Eeltöötlemine on eriline menetlus, mis muudab ükskõik millise pika- või lühikeseteralist riisi sõmeraks ja kiirendab pehmekskeemist. Kuumuse ja auru abil toimuva töötlemise käigus riisi pind kõveneb ja tera muutub läbipaistvaks. Pakendil märgitud keetmisaja tunduval ületamisel muutuvad riisiterad pikapeale küll väga õrnaks ja pehmeks ning paisuvad veelgi suuremaks, kuid ei moodusta siiski ühtlast kleepuvat massi, sest terades leiduv tärklis on kindlalt peidus. Sellise menetluse läbiteinud riis sobib seepärast väga pika hautamisega ahjuroogadesse, nagu näiteks ahjupilaff.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa