Maisijahu

Maisijahu ja -tärklisega valitseb suur segadus mitte ainult ühest keelest tõlkimisel, vaid möödarääkimist on ka ühe ja sama keele piirides.

Kas jahu või tärklis. Briti keelepruugis on corn flour (analoogiliselt kartulijahuga, vt märksõna) mitte maisijahu, vaid hoopiski tärklis. USA-s aga tähendab corn flour väga peeneks jahvatatud maisijahu. Corn meal on seal veidi mannaga sarnanev sõre maisijahu (vt Semolina), millest Itaalias küpsetatakse maisiputru ehk polentat (vt märksõna). Ning nagu nüüd juba arvata võite, tähistab cornstarch USA-s tõesti kartulitärklist. Maizena nime all nii meil kui Soomes ja mujalgi müüdav pulber on valge ja krudisev maisitärklis, mis sobib kasutada samal viisil kui kartulijahu ehk siis pudingite, kastmete ja kissellide paksendamiseks.

Maisijahu. Tervisetoodete riiulitest võib mõnikord leida ka tõelist maisijahu, mis on kollase värvusega ja mida võib segada koos nisujahuga pannkoogi- ja muffinitaignasse. Maisijahu paisub küpsetamisel väga vähe, ning seepärast küpsetatakse puhtast maisijahust enamasti vaid lamedaid tihkeid tooteid nagu Mehhiko tortiljad. Kuna maisitera ei sisalda kleepvalku ehk gluteeni, sobib maisijahu suurepäraselt tsöliaatikute ehk gluteenitalumatuse all kannatajate menüüsse.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa