Hakkliha

  • briti inglise k: mince, minced meat,
  • USA inglise k: hamburger, ground meat,
  • soome k: jauheliha

Hakkliha aitab aega säästa ning lubab valmistada mitmeid toredaid ja maitsvaid roogi.


Valimine
Suure ettevaatusega tuleks nii värskuse kui koostise seisukohalt suhtuda turuhakklihasse, eriti kui te pole ise pealt näinud, millest, millal ja millistes tingimustes seda valmistati. Ostes suure käibega kauplusest, on võimalus saada seismajäänud lihast valmistatud hakkliha tunduvalt väiksem, kui väikesest poest ostes.


Omatehtud hakkliha

Kõige kindlam on osta tükk head pehmet veiseliha ning see kodus läbi hakklihamasina lasta. Hakklihaks sobib ainult täiesti värske ja ka muude omaduste poolest esmaklassiline liha. Ärge andke järele kiusatusele panna kvaliteetse liha hulka kilesid, kõõluseid, kuivanud servi ja muid liha küljest kõrvaldatud osi, mis küll näiliselt suurendavad kogust, annavad aga kuumtöötlemisel terava tagasilöögi. Eelnimetatud lihapalad tõmbuvad kuumuse mõjul tugevasti kokku, muutes roa kuivaks ja sitkeks.


Hakkliha säilitamine.
Hakkliha peaksite võimalikult kiiresti toiduks valmistama või võtma tarvitusele abinõud riknemise ärahoidmiseks. Kauplusest ostetud jahutatud valmishakkliha tuleks kohe koju toimetada, pakendist välja võtta ja kohe jahedasse panna. Õhukindlalt kilesse pakitud hakkliha omandab ka jahedas kohas küllaltki kiiresti seisnud lõhna, millest vabanemine on peaaegu võimatu. Plastalusel toidukilega ümbritsetud hakkliha mõnetunniseks säilitamiseks ja seisnud lõhna vältimiseks piisab kilesse sõrmega paari augu torkamisest. Kõige suuremas riknemisohus on turult ostetud, tihedalt kilekotti pressitud hakkliha. See tuleks kojujõudmisel viivitamatult sõrmede või kahvli abil kohevamaks näppida, panna kausiga külmkappi ning kuni toiduks valmistamiseni kergelt fooliumiga kinni katta. Lahtinäpitud hakkliha hulka võib segada pipart, soola ning peenestatud sibulat, mis hoiavad hakkliha jahedas kohas värskena järgmise päevani.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa