Uudiskiri Instagram Facebook
 
Toiduained

Oolong

Poolenisti fermenteeritud tee, mida toodetakse Hiinas ja Taiwanil. Taiwan on teemaailmas rohkem tuntud oma ajaloolise nime Formosa all ning parimad oolongid ongi Formosa oolongid. Need on värvilt tumedamad, sest kääritamine toimub 60–70% ulatuses. Aroomid on täidlasemad ja värvus sügavamalt pruunikas. Hiina oolongid on 12–20% fermenteeritud ja vedelik saab oranžikas. Lõhnas on kastani aroomi, pähklit ja magusa mee noote.
Tuntakse veel Pouchongi, mis on rohelise ja oolongi vahepealne tee, kuna kääritamine on minimaalne.
Hinnatud tee koos jasmiini- või teiste õitega.
PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 0

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes