Põdrasarvesool

(ingl hartshorn, soome hirvensarvisuola) on endisaegadel kasutatud kergitusvahend, mis keemiliselt kujutab endast ammooniumkarbonaati. Kui seda tänapäeval raskesti kättesaadavat ainet kellelgi peaks veel alles olema, võiks seda pruukida vaid õhukeste tainatoodete, näiteks piparkookide puhul. Paksudest küpsetistest ei suuda kogu niiskuse ja kuumuse mõjul vabanenud ammoniaak välja tungida ning küpsetisele jääb äärmiselt ebameeldiv lõhn ja kõrvalmaitse.
Eestis pole põdrasarvesoola kauplustes ega apteekides näha olnud. Soomes turustab seda firma Mauste-Sallinen purgikaubana.
Retseptis nõutud põdrasarvesoola võib asendada küpsetuspulbriga, võttes seda ühe triiki teelusikatäie iga kahe ja poole detsiliitri jahu kohta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa