Toorjuust

  • inglise k: fresh cheese
  • soome k: tuorejuusto

Tehniliselt kuuluvad toorjuustude hulka kõik piimavalkude kalgendamise teel valmistatud tooted, mida ei järelvalmitata, vaid saadetakse kohe müügile.

Toorjuust on paljudes maades toodetav pehme ja sametine lehmapiimajuust, mis sobib hästi juustukookidesse, pirukatäidistesse ja dessertidesse. Kreemjas ja kergelt võimuka maitsega.

Eripära. Erinevalt tavapärastest juustudest ei omanda toorjuustud seismisel mingeid uusi maitse- ega lõhnaomadusi, vaid hakkavad neid hoopiski tasapisi kaotama ning riknevad küllaltki kiiresti ka heades hoiutingimustes.

Säilitamine. Hoidke kõiki toorjuuste külmkapi kõige jahedamas osas ning tarvitage ära võimalikult kiiresti. Erandi moodutavad karpidesse pakitud toorjuustud, mille säilivusaega pikendatakse lisaainete abil.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa