Roquefort

Sinihallitusjuustude kuningas tehakse lambapiimast.

Legend räägib, et juba 2000 aastat tagasi laagerdasid Ida-Prantsuse karjused les Causses’i koobastes juustu, millesse tekkis hallitus kõrvale unustatud rukkileivast. Tänapäeval süstitakse Roquefort’i ametlikul valmistusalal Aveysoni maakonnas juustusse hallituse tekitamiseks penitsilliinibaktereid. Juust on aromaatne ja pikantne, pähklise maitsega. Küpseb 4–10 kuud. Mida kauem on juust laagerdunud, seda intensiivsemaks muutub soolasus ja penitsilliinhallitus. Juust omandab märja, peaaegu vesise pinna.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Aigar 28.juuni 2014 22:10
penitsiliinibakte-
reid ei ole olemas. Penitsiliin on ravim, mis hävitab baktereid. Lisatakse sinihallitusseente eoseid.
1