Haggis

Haggis on traditsiooniline Šoti roog. Väliselt meenutab ta suurt tumepruuni muna, mis tegelikult on täidetud lambamagu. Täidiseks on lambaliha, kaerakruubid, ploomirasv ja sibul. Maitsestatakse seda massi soola, vürtside ja Šoti viskiga. Retsepti kohaselt moodustab liha vähemalt 50% täidisest ja tavaliselt kasutatakse siin mitmesuguseid vähemväärtuslikke lihakeha osi ja rupskeid.
Lisandiks on tavaliselt mitmesugused juurviljad. Põnevaks teeb selle toidu maitse suitsune linnaseviski (nt. Laphroaig), mida võib lisada sortsu otse taldrikule.
Juuakse Haggisi juurde loomulikult sedasama Šoti viskit, aga soovitav oleks teda allikaveega lahjendada, muidu teeb kange jook keele tuimaks ja domineerib toidu maitse üle.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa