Aasia nuudlid

Nuudlid on kogu tohutul Kagu-Aasia territooriumil sama igapäevased, kui meil on kartul.
Kuigi siin-seal, eriti aga Hiinas, võib mõnikord leida ka nisujahust valmistatud nuudleid, on palju tavalisemaks algmaterjaliks riis, kartul või maguskartul (ehk bataat), tatar, mais või sojauba. Enamasti on nuudlite koostises vaid jahu, vesi ja sool; nisujahust munanuudlite puhul ka muna. Näiteks Hiina rahvusroa chow mein valmistamiseks kasutatakse alati munanuudleid. Wonton´id on aga nisujahust, veest, munast ja soolast valmistatud tainas, mida pole kuivatatud mitte nuudlite, vaid lehekestena. Wonton´eid täidetakse ja keedetakse nagu pelmeene liha, kala, merandide või köögiviljadega.
Lumivalged riisinuudlid valmivad riisijahust ja veest. Enne keetmist või praadimist tuleks neid 20 minutit toasoojas vees leotada.
Kõige eksootilisema välimusega nuudlid on Hiina mungoa tärklisest valmistatud läbipaistvad tsellofaannuudlid, mis vajavad valmimiseks paar kuni kümme minutit kuumas vees leotamist ning sobivad suurepäraselt täidistesse, salatitesse ja liharoa lisandiks. Teiste toiduainetega koos kuumutamisel võtke kindlasti arvesse, et tsellofaannuudlid imavad rohkesti vett.
Tatrajahust nuudlite koostisesse kuulub ka nisujahu. Need kannavad nime soba ja on väga leivinud Jaapanis. Jaapanis eristatakse nuudelid paksuse järgi: peenikesed nuudlid kannavad nime somen, paksud udon.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa