Basmati riis

Seda riisi peetakse maailmas riiside kuningaks. Sajandeid on basmati riisi eksporditud ka Araabia maadesse ning seetõttu on araablaste toidud suuremalt jaolt valmistud just sellest riisist. Basmati riis on pärit Himaalaja mäejalamilt, Põhja-Indiast. Kitsas ja pikateraline riis on tuntud oma peene maitse ja lõhna poolest (peale keetmist on tunda kerget pähkli maitset) ning hindikeelne sõna “basmati” tähendabki hästi lõhnavat, aromaatset. Enne keetmist tuleb basmati riisi külma vee all loputada. Sobib väga hästi idamaiste roogade valmistamiseks, kuna talub pikaajalist töötlemist, ilma kuju ja maitset muutmata. Basmati riis paisub peale keetmist pikkusesse, ehk siis muutub sihvakamaks.

Basmati riisi keetmine

1 dl basmati riisi
2,5 dl vett
soola

Lase vesi keema ja maitsesta soolaga. Keevasse vette lisa eelnevalt pestud basmati riis ning keeda madalal kuumusel orinteeruvalt 10-15 minutit. Riis on siis valmis kui vesi on imendunud riisi. Pärast keetmist lase järelvalmida kaanega kaetud potis umbes 15 minutit. Selliselt keetes avalduvad basmati riisi omadused kõige paremini. Serveeri lisandiks aasiapäraste toitude juurde.

Pane tähele!
1 dl basmati riisi kaalub 75 g.
1 dl kuivatatud riisi keetmisel 2,5 dl veega saadakse 3 dl keedetud riisi.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa