Viinamarjasuhkur

Viinamarjasuhkur ehk glükoos on samuti monoos, mis imendub verre kiiresti kohe pärast organismi sattumist. Selle omaduse tõttu on glükoos suurepärane abivahend järsult langenud veresuhkru taseme kiireks korrigeerimiseks. Veresuhkrust rääkides mõeldaksegi just glükoosi hulka veres. Glükoos on ka meie ajude peamine toidus. Magususelt on glükoos pärast sahharoosi ja fruktoosi kolmandal kohal. Glükoosi toodetakse teraviljades ja kartulis leiduvast tärklisest ning seda tarbivad nn tärklisesiirupi kujul kondiitri-, maiustuse- ja leivatööstused; poodides tärklisesiirupit ei müüda. Küll aga saab apteegist osta glükoositablette, tavaliselt C-vitamiiniga rikastatult; ning küllap on olemas ka teisi glükoosipreparaate. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa