Eriti hea nisujahu

Sünonüüm: Kõrgema sordi jahu

Nisujahu on meie igapäevatoidu lahutamatu osa. Sööme saia ja müslit, keedame mannaputru, paneme võileivale keeduvorsti (ka selles on sageli nisujahu), maiustame kookide, küpsiste ja vahvlitega, valmistame pastaroogi jne.

Eriti hea nisujahu tähendab möldrite kõnekeeles nisutuumajahu. Nisutuum, millest nimetatud jahu on valmistatud, on kõige paremaid küpsetusomadusi omav osa nisuterast. Sobib eriti hästi kookide, lehttaigna ja pitsapõhjade küpsetamiseks.

Nisujahus on peamiselt vees mittelahustuvaid süsivesikuid (tärklis, tselluloos, hemitselluloos). Veeslahustuvaid süsivesikuid (suhkruid, dekstriine) on oluliselt vähem. Peamise osa kuivainetest (kuni 80%) moodustab tärklis.

Eriti hea nisujahu vastab Eesti mõistes kõrgema sordi jahule. Keskmine toitainete sisaldus 100g jahu kohta: energiat 1490kJ; proteiini 10,6g; rasva 1,2g; süsivesikuid 73,7g;

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa