Uudiskiri Instagram Facebook
 

Põhja-Itaalias üks enim levinud punaseid viinamarjasorte. Kasvab ka Californias ja Argentiinas. Piemonte piirkonnas kutsutakse Barberast valmistatud veini rahvaveiniks, sest tänu oma sügavale rubiinpunasele värvusele, mõnusalt küpsele kirsisusele, mahlasele happele ja madalale tanniinisisaldusele sobib see hästi ka iseseisvalt joomiseks, kuid sobib ka väga erinevate toitude kõrvale. Köögiviljadest ja maksast veise ja lambani välja.

Barbera juurde sobib hästi sealiha, mille rasvasus kompenseerib veini happelisust. Proovida tasub ka rasvasemate kalatoitude ja pajaroogadega.

Populaarsemad segud on Barbera - Sangiovese ja Barbera - Nebbiolo.

PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 0

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Brokoli-juustusupp

Püreesupid
Brokoli-juustusupp