Cabernet Franc

Prantsusmaalt pärit tume viinamari, mis on Merlot’ ja Cabernet Sauvignoni kõrval üheks Bordeaux’ veinide peamiseks koostiseks.

Kõige populaarsem on sort Dordogne’i jõe paremal kaldal asuvat Libourne’i linna ümbritsevates viinamarjakasvatuspiirkondades, kuid seda kasvatatakse ka palju Loire’i orus
Touraine’is, täpsemalt Chinonis. Madiranis ja Bergeraci piirkonnas kannab see nime Bouchet.

Tüüpiline Cabernet Franc on keskmise täidlusega, küpsete punaste marjade ja selgelt tuntava kuivatatud ürtide aroomi ning maitsega, veidi ”karm”.
Segus annab Cabernet Franc veinile mõrkjat ürdisust ja tanniinsust. Kasvatatakse ka Põhja-Itaalias. Venetos valmistatakse sellest super-Veneto veine: Cabernet Franc’d
lisatakse Valpolicella veinidele. Need veinid on tavalistest Veneto piirkonna veinidest täidlasemad ja vürtsisemad-ürdisemad, etiketilt tasub otsida tavapärase DOC
asemel märgistust IGT.

Sobib hästi vasika- ja loomalihatoitude ning sütel küpsetatud sealiha kõrvale.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa