Cabernet Sauvignon

Maailma tuntuim punane viinamarjasort, mida kasvatatakse pea kõigis veinipiirkondades.

Tähtis Bordeaux’ veinide komponent, kasutatakse laialdaselt ka Lõuna-Prantsusmaal Languedoc-Roussillonis. Väga populaarne sort Tšiilis, Argentinas, Austraalias, Lõuna-Aafrikas ja Californias.
Vein on täidlane, küpse musta sõstra aroomi ja maitsega, tunda on musta pipart. Olenevalt kasvukohast ja tammevaadis laagerdumise ajast võib veinisse lisanduda vanilli, rohelist pipart, kuivatatud ürte – eeskätt rosmariini –, mõnikord võib lausa tunda värskelt purustatud mustasõstralehti, veidi šokolaadi ja kakaod (pikema tammevaadis laagerdumise puhul). Tšiili Cabernet Sauvignoni aroomis võib tunda röstitud kohvi.

Kasutatakse ka palju segudes: Bordeaux’s segatakse Cabernet Sauvignon Merlot’, Cabernet Franc’ ja ka Petit Verdot’ga. Tšiilis segatakse Carmenère’iga, Austraalias Shiraziga. Lõuna-Aafrikas segatakse vein samadest marjadest kui Bordeaux’s või lisatakse Pinotage’i.

Cabernet Sauvignon sobib lambaliharoogade, grillitud loomaliha, ka seafileega. Kastmed võiksid sisaldada punast veini, aga ka madeirat ja portveini, lisada võib erinevaid metsamarju ja loomulikult sobivad hästi mustad sõstrad.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa