Uudiskiri Instagram Facebook
 
Punased viinamarjad

Carmenère

Vana Bordeaux’ marjasort, mis on saanud kuulsaks hoopis Tšiilis.

Algul kasvatati Merlot’ pähe, istikud imporditi Bordeaux’st. Hiljem selgus, et kasvatatav mari on hoopis Carmenère. Kasutatakse palju segudes Cabernet Sauvignoniga. Nimi tuleb sõnast carmine ning kirjeldab veini sügavat karmiinpunast värvust. Aroomilt on vein täidlane, pargiselt mustasõstrane ja ürdine ning tuntava märja tubaka aroomiga. Maitse on tihedalt marjane, pargine ja suhteliselt pika, piprase järelmaitsega.

Sobib juua grillitud liharoogade juurde, samuti marjade baasil valmistatud punaveinikastmes toitudega. Ainult Carmenère’ist valmistatud punaveinid täiendavad oma veidi suitsuse nüansiga suurepäraselt suviseid grillribisid.

PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 0

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Brokoli-juustusupp

Püreesupid
Brokoli-juustusupp