Uudiskiri Instagram Facebook
 

Lõuna-Prantsusmaal Languedocis ja Provence’is üks tähtsamaid sorte Grenache’i kõrval.

Kasvatatakse palju ka Korsika saarel. Veinid on aromaatsed, pehme tanniinsusega, kerged, mahlased ja värsked. Marjast valmistatakse ka roosat veini, mis on mahlane, värske ja särtsakalt piprane. Ka on maailmakuulsa rosé Tavel üheks koostisosaks ja kuulub Châteauneuf-du-Pape’i koostisse (sellesse võib sõltuvalt veinimeistri maitsest kuuluda kuni 13 erinevat marjasorti).

Cinsault sobib külmade liha-ja singilõikude, pajaroogade ja linnulihatoitudega. Rosé juurde sobivad küüslauguse salaamiga piknikuvõileivad, ka mereandidest pajaroad
ja kergelt grillitud mereannid.

PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 0

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes