Cinsault

Lõuna-Prantsusmaal Languedocis ja Provence’is üks tähtsamaid sorte Grenache’i kõrval.

Kasvatatakse palju ka Korsika saarel. Veinid on aromaatsed, pehme tanniinsusega, kerged, mahlased ja värsked. Marjast valmistatakse ka roosat veini, mis on mahlane, värske ja särtsakalt piprane. Ka on maailmakuulsa rosé Tavel üheks koostisosaks ja kuulub Châteauneuf-du-Pape’i koostisse (sellesse võib sõltuvalt veinimeistri maitsest kuuluda kuni 13 erinevat marjasorti).

Cinsault sobib külmade liha-ja singilõikude, pajaroogade ja linnulihatoitudega. Rosé juurde sobivad küüslauguse salaamiga piknikuvõileivad, ka mereandidest pajaroad
ja kergelt grillitud mereannid.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa