Gamay

Prantsusmaa Beaujolais’ piirkonna tähtsaim viinamarjasort.

Varaküpsev ja aromaatseid veine pakkuv mari. Kasvatatakse ka Loire’i orus. Marjast saab kergeid aromaatseid veine, mille aroomis ja maitses on tunda värskeid punaseid marju:
vaarikat, jõhvikat, pohla ja punast sõstart. Village ehk külaveinides on tunda rohkem täidlust ja küpseid maasikaid.

Gamay’st valmistatakse ka maailmakuulsat Beaujolais Nouveau veini – see on noor Beaujolais, mida võib juua alates korjeaasta novembrikuu kolmandast neljapäevast.
Veinimaailmas tähistab see päev uue aasta algust.
Gamay’ veinidega sobib pakkuda linnuliha, pajaroogi ja sealihast valmistatud kergeid toite. Samuti on head siseelunditest valmistatud road, külmad vorsti- ja lihalõigud
ning pasteedid.

NB! Gamay’st valmistatud veini sobib serveerida kuni 14°C jahutatult, siis on see värske, puuviljane ja mahlase happega.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa