Grenache

Levinud sort Prantsusmaal Rhõne’i piirkonnas ja Hispaanias, kus kannab nime Garnacha.

Hispaanias on see üks enim kasvatatav punane marjasort.
Laialdaselt kasutatakse Cõtes-du-Rhõne’i valmistamisel ja ka Châteauneuf-du-Pape’is on seda arvestatav osa. Lisab omapära kuulsale rosé Tavelile.
Veinides on tunda vürtsikust, musta pipart ja küpseid tumedaid marju: põldmarja, mustikat ja veidi ka musta sõstart. Kasutatakse palju ka segudes teiste sortidega.
Hispaanias Campo de Borja piirkonnas valmib Garnachast tihe ja vürtsine, mahlaste tumedate marjade aroomiga ja veidi liköörne punavein, mis sobib loomaliha kõrvale ning on võrdseks partneriks ka kergematele metsloomalihast valmistatud toitudele. Kastmetesse võib julgelt lisada metsamarju, mis rõhutavad veini iseloomu.
Rhõne’is, Rasteau’s valmistatakse ka magusat portveini stiilis veini, kus on Grenache’i osakaal vähemalt 90%. Vein on tihe, liköörne, aroonia ja musta sõstra aroomiga, maitses on pipart ja mõrušokolaadi. Sobib ideaalselt šokolaadikookide ja -tortidega.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa