Merlot

Populaarsuselt teine marjasort maailmas Cabernet Sauvignoni järel.

Suurte Bordeaux’ Pomeroli ja Saint-Émilioni veinide tähtsaim marjasort. On pehmem ja marjasem, tekstuurilt veidi madalama tanniinsusega kui Cabernet Sauvignon, seetõttu joodavam ka nooremalt kui tema täidlane konkurent ja paariline. Kasutatakse enamikes veinimaades nii segudes kui ka ühe sordi veinides. Olenevalt piirkonnast võib Merlot olla mahlaselt marjane, tasakaaluka parkhappe ja tanniiniga, aroomis võib tunda veidi musta pipart ja värsket rohelist paprikat, mustasõstralehti ja rosmariini. Maitse on meeldivalt marjane, sisaldab sinist ploomi ja musta kirssi mustikase ja põldmarjase alatooniga.
Uuest Maailmast pärit lihtsamad Merlot’ veinid sobivad oma küpsema ja mahlasema iseloomuga grillitud loomaliha ja sealihatoitude juurde.
Lihtsate Prantsuse Vin de Pays’ veinidega võiks proovida sealihast valmistatud roogi ning grillitud linnuliha. Kõige õigem valik on ehk kalkuniliha. Bordeaux’ tippveinide juurde sobib hästi rosmariini ja küüslauluga maitsestatud lambaliha, lisandiks grillitud juurviljad – see om vääriline partner Saint-Émilioni ja Pomeroli punaveinidele.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa