Montepulciano

Itaalias Abruzzi piirkonnas laialt kasvatatav marjasort.

Veini nimetatakse ka vastavalt piirkonnale ja marjasordile Montepulciano d’Abruzzo.

Veinid on tavaliselt talupoeglikult sirgjoonelised, veidi robustsed, küpse ploomi ja kirsi maitsega. Järelmaitselt veidi vürtsised-ürdised ja marjaselt mahlased.
Väga korralikud igapäevased rahvaveinid. Lihtsamad veinid sobivad hästi suvise grillipeo saatjaks. Toodetakse ka elegantsemaid veine, mille marjad pärinevad vanematest viinamarjaaedadest. Need joogid on arvestatavad kaaslased loomalihale ja kergematest ulukitest valmistatud toitudele. Seafilee tumedas marjakastmes
pole halb valik.

NB! Mitte segi ajada Toscana piirkonnast pärit Vino Nobile de Montepulcianoga. Vein on valmistatud Sangiovese viinamarjast ja Montepulciano linnakese ümbruses.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa