Nebbiolo

Põhja-Itaalia Piemonte tippsort, millest valmistatakse sellised kuulsused nagu Barolo ja Barbaresco.

Esimesed teated marjast pärinevad aastast 1235, mil mainitakse Nubola marja, mis suutis trotsida udu ja niiskust oktoobris, kui Piemontes toimus marjakorje. Arvatakse, et nimi tulebki sõnast nebbia, mis tähendab udu. Veinid on täidlased ja vürtsised, tunda on suitsu ja ploome, musta kirssi, ka lagritsat ja röstitud kohvi. Vanema stiili veinidel on aroomis magusat aedmaasikat. Laagerdatakse tammevaadis, mis annab veinidele ka üsna pika arengupotentsiaali.

Julgelt võib pakkuda tugeva metsloomalihaga (metssea või põdralihaga), loomafileega, võimsate juustudega. Kastmetes võiksid olla esindatud ürdid, must suitsuploom, kirss, ka vürtsid. Sobib ka tugevate juustukastmetega.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa