Sangiovese

Kesk-Itaalias enim kasvatatud marjasort, kuid marja võib leida ka Venetost Põhja-Itaalias kuni Campaniani Lõuna-Itaalias.

Parimaid veinid tulevad siiski Toscana piirkonnast. Marjast on ka palju kloone: Sangiovese Grosso (Brunello di Montalcino) ja Sangiovese Piccolo (Toscana teised piirkonnad).
Mari on hilise küpsemisega, mistõttu on veinid päikeserikastel aastatel täidlased, alkohoolsed ja rikkaliku küpsete marjade buketiga. Jahedamatel aastatel on saak kõrge
happesusega ja tanniinne. See on ka põhjus, miks seda segatakse Cabernet Sauvignoni või teise kohaliku sordi Canaiologa. Kvaliteetne Chianti Classico on pehmete tanniinidega, mahlaselt marjane, eelkõige on tunda värsket kirssi, mustikaid, veidi tagasihoidlikke ürte ja pehmet pipart.

Passib loomalihatoitudega, Riserva veinid ka lambaliha ja kergemate ulukitega. Lihtsad happelised Chiantid on sobivad sealihatoitude, tomatikastmetes pastaroogade ning erinevate salaami- ja singilõikudega.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa