Colombard

Vana Cognaci piirkonna viinamari, mida kasutati koos Ugni Blanc’ ja Folle Blanche’iga konjaki valmistamisel.

Kerge puuviljase, veidi terava happega viinamari, mille täht langes Prantsusmaal 1970. aastatel. Californiasse kolinuna muutus aga French Colombard’i nime all väga populaarseks ja sai üheks enamlevinud sordiks. Veinid on neutraalsed, karged, kuid magusapoolsed, madala happega, lihtsad ja veidi kommertslikud.
Lõuna-Aafrika Vabariigis kasvatatakse nime Colombar all. Seal on see tänase päevani tähtsuselt teine viinamari, millest valmistatakse lihtsaid, kommertslikke vahu- ja mahuveine. Austraalias kasutatakse segatuna Chardonnay’ga ja ka Chenin Blanc’ga, et lisada veinidesse kargust.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa