Muscat

Hispaanias ja Portugalis Moscatel, Prantsusmaal Muscat, Itaalias Moscato.

Viinamari on kergelt roosa kestaga ja seetõttu saab sellest valmistada ka roosasid veine, leotades marjakesti pärast pressimist kauem marjamahlas (seda nimetatakse matseratsiooniks). Veinid on veidi magusad ja mahlaselt puuviljased, madala happesusega ja aromaatsed. Moscato d’Asti on kergelt magus ja elegantselt gaasiline valge, madala alkoholisisaldusega vein Piemontest, mis omab DOCG-staatust. See pole klassikaline dessertvein, pigem sobib jahutatult iseseisvaks joomiseks palaval suvepäeval või siis puuviljadega nautimiseks. Moscato Rosa on õrnroosa vein, mida valmistatakse peamiselt Kirde-Itaalias Alto Adiges.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa